- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Deo srpskih vojnika vratio se iz Slovenije

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijePovratak dela kontigenta pripadnika Vojske Srbije iz Slovenije gde su pomagali u saniranju posledica poplava
Povratak dela kontigenta pripadnika Vojske Srbije iz Slovenije gde su pomagali u saniranju posledica poplava - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Prvi deo kontingenta Vojske Srbije koji je učestvovao u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Sloveniji uspešno je završio svoje angažovanje.
U Srbiju se danas vratilo 22 pripadnika Vojske Srbije sa helikopterima H-145M i Mi-17. Oni su bili angažovani na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske na severoistoku Slovenije.
Pripadnike Vojske Srbije je na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, koji im je preneo srdačne pozdrave vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića, i ujedno im odao priznanje na požrtvovanom radu i profesionalnom odnosu prema zadacima tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji.
Načelnik Generalštaba je posebno izrazio zadovoljstvo osposobljenošću pripadnika Vojske Srbije za realizaciju zadataka u složenim uslovima na planinskom terenu i ostvarenom koordinacijom i saradnjom sa oružanim snagama stranih zemalja i slovenačkim civilnim vlastima, čime su na najbolji način prezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju u međunarodnom okruženju.
Drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji je angažovan na zadacima biološke dezinfekcije objekata i zemljišta, snabdevanja vodom i gorivom i na izvođenju inženjerijskih radova u ugroženim područjima, ostaće u Sloveniji do sredine sledeće nedelje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Vojska Srbije pomaže građanima Slovenije u otklanjanju posledica poplava - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
SRBIJA
Srpski vojnici u akciji u Sloveniji: Angažovani u najteže pogođenim oblastima /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala