- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tri ruska aviona preletela iznad vazdušnog prostora Finske i Estonije zbog oluje

CC0 / Pexels/SevenStorm JUHASZIMRUS / Putnički avion u letu
Putnički avion u letu - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Tri aviona ruskih avio-kompanija, prilikom letova iznad neutralnih voda, zbog vremenskih uslova i oluje, preletela su iznad vazdušnih granica Finske i Estonije, a službe za vazduhoplovnu navigaciju zemalja, u saradnji sa ruskim kolegama, omogućile su bezbedan let ovih letelica, saopšteno je novinarima iz pres-službe „Rosavijacije“.
„Tri letelice ruskih aviokompanija 'Rusija’, 'Uralske aviolinije' i 'Nordvind', prilikom leta iznad neutralnih voda u i iz Kalinjingrada, a zbog otežanih vremenskih uslova i oluje, bile su prinuđene da pređu vazdušne granice Finske i Estonije“, ističe se u saopštenju.
„Rosavijacija“ je naglasila da su službe vazdušne navigacije Rusije, Finske i Estonije omogućile bezbednu logistiku ruskih aviona.
„’Rosavijacija’ zahvaljuje nadležnim ogranima Finske i Estonije na pruženoj pomoći. Sa svoje strane, potvrđujemo da je, rukovodeći se principima uzajamne pomoći po pitanju osiguranja bezbednosti letova, ruska strana spremna da, u slučaju potrebe, osigura bezbedan let aviona stranih država u vazdušnom prostoru Rusije“, dodaje se u saopštenju.
Vazdušni prostor država EU zatvoren je za ruske avione zbog sankcija uvedenih nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.
Lovac MiG-31 nosi hipersoničnu raketu kindžal - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
RUSIJA
Ruski MiG-31 sprečio norveški vojni avion da naruši državnu granicu Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala