- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

"Hilari" postala uragan, predviđa se brzo jačanje

CC0 / pixabay / Oluja
Oluja - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Tropska oluja Hilari ojačala je i postala uragan dok je danas prolazila kroz Pacifik, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).
Ova institucija upozorila je da će oluja dobiti više snage u narednim danima i doneti obilne padavine i priobalne poplave delovima severozapadnog Meksika, preneo je Rojters.

"Predviđa se brzo jačanje, a Hilari bi mogao da postane veliki uragan do večeras ili do petka rano ujutru“, naveo je centar sa sedištem u Majamiju u svom najnovijem upozorenju.

Hilari je na oko 500 kilometara jugozapadno od meksičkog lučkog grada Manzanilja sa sobom nosila vetrove od skoro 120 kilometara na sat, a predviđalo se da će se tokom vikenda približiti poluostrvu Donja Kalifornija.
Ovaj uragan bi tamo mogao da proizvede velike kiše do ponedeljka ujutro, a u nekim oblastima biće moguće i bujične poplave, upozorio je NHC.
Očekuje se da će obilne padavine uticati na jugozapad Sjedinjenih Američkih Država od petka do početka sledeće nedelje, a vrhunac će dostići u nedelju i ponedeljak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala