- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Pešić „na oproštaju“ od Srbije tražio samo jednu stvar

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Srbije sastaju se u sredu od 19 sati u Štark areni sa Portorikom, i biće to oproštaj od Beograda i srpske publike, pred put prvo u Kinu, a zatim na Mundobasket koji je zakazan od 25. avgusta do 10. septembra.
Aktuelni kormilar Orlova Svetislav Pešić zatražio je od publike da podrži košarkaše Srbije u prvom, ujedno i poslednjem meču koji će odigrati pred svojim navijačima.
Srbija je do sada odigrala četiri kontrolna susreta, od kojih su dva bila iza zatvorenih vrata, dok su preostala dva protiv Grčke i Italije odigrana u Atini na Akropolis kupu. Orlovi su ostvarili ukupno tri pobede i pretpeli su poraz od Azura.
„Očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bi se pripremili za Svetsko prvenstvo U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić uoči meča protiv Portorika.
Srbija će u Kini odigrati još dve prijateljske provere, protiv selekcije Aleksandra Đorđevića i protiv reprezentacije Brazila, posle čega kreće put Manile na Mundobasket.
Podsetimo, Orlovi će biti u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.
Lorenzo Braun Španija-Turska - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
SPORT
„Sramota je što su Španci uzeli Amerikanca Brauna da bi pobedili Finsku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala