- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Pešić vodi 13 igrača na Filipine – jedan ostaje u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Pratite nas
Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je posle meča sa Portorikom i na neki način skratio je spisak na 13 imena. Istakao je da će 13 igrača ići u Kinu i u Manilu, a da to zadovoljstvo neće imati najmlađi Nikola Topić.
U Kinu putuju: Filip Petrušev, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov i Aleksa Radanov.
„U Kinu putuje 13 igrača. To je bio plan pre početka kada smo započeli taj neki program. Toliko ih ide u Kinu i u Manilu. Mali Topić ostaje ovde da nastavi da trenira. Očekuje nas dugačak put. Medicinski sastav smo proširili, to nam je potrebno. Vrlo je važno da ostanemo zdravi i da se adaptiramo na vremensku zonu. Nadamo se, ja bih voleo da se Topić pojavi tamo, ali to znači da se neko razboleo. To stvarno ne bismo želeli“, rekao je Pešić.
Topić je imao priliku da debituje pred beogradskom publikom, ali neće putovati na Svetsko prvenstvo.
Dakle, pred Pešićem je još jedna dilema, ko je poslednji prekobrojni.
Pešić će do 24. avgusta saopštiti krajnji spisak od 12 košarkaša koji će igrati na Svetskom prvenstvu koje startuje 25. avgusta.
Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Mundobasket 2023
Pobeda od 35 razlike – Orlovi pokazali Portoriku šta ga čeka na Mundobasketu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala