- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američka ministarka finansija pojela „čarobne pečurke“ u Kini

© AP Photo / Hau DinhDženet Jelen
Dženet Jelen - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
Pratite nas
Američka ministarka finansija Dženet Jelen, pojela je tokom večere na nedavnom putovanju u Kinu jelo sa „čarobnom pečurkom“, za koju se zna da ima halucinogeno dejstvo, ali iz njenog opisa se može zaključiti da nije bilo posebnih posledica.
Američki mediji pitali su Jelenovu o „iskustvu sa pečurkama“, koje je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama i bitno poboljšalo poslovanje lanca restorana u Junanu, gde je američka ministarka finansija jela lokalni specijaltet sa tzv. čarobnom pečurkom.

„Bilo je to ukusno jelo od pečuraka. U restoranu nisam znala da ove pečurke imaju halucinogena svojstva. To sam tek kasnije saznala“, rekla je američka ministarka finansija.

Navela je da ona nije organizovala, niti naručivala jela tokom večera.
Jelen je potvrdila da nije imala nikakve čudne vizije, objasnila je da je „pročitala da su pečurke bezopasne ako su pravilno kuvane“ i rekla da je sigurna da su pečurke „dobro spremljene u tom veoma dobrom restoranu“.
„Svi smo uživali u pečurkama u tom restoranu i niko od nas nije osetio nikakve loše posledice“, rekla je Jelenova, prenosi Tanjug.
Američka berza - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
EKONOMIJA
Drugi put u istoriji Amerike: Tresao se rejting – rodio se miš
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala