- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Trideset poginulo, a 105 osoba povređeno u eksploziji u Dagestanu, proglašen dan žalosti /foto/

© Press-služba MČS RF / Uđi u bazu fotografijaEksplozija u auto servisu u Mahačkali u Dagestanu
Eksplozija u auto servisu u Mahačkali u Dagestanu - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Broj žrtava u eksploziji u Mahačkali porastao je na 30, pronađena su tela još tri poginule osobe, saopštila je pres služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

„Tokom spasilačkih operacija pronađena su tela još troje poginulih. Ukupno je usled požara na benzinskoj stanici u Mahačkali povređeno 105 osoba, dok je 30 poginulo “, navodi se u saopštenju.

Prethodno je gubernator oblasti Sergej Melihov na sednici operativnog štaba izjavio da je više od sto ljudi povređeno u eksploziji benzinske stanice u Mahačkali.
„Sto dve osobe potražile su zdravstvenu pomoć. Prema stanju od 06.00 časova po moskovskom vremenu u zdravstvenim ustanovama nalazi se 65 osoba, od čega 11 dece“, rekao je on.
Ranije su za Sputnjik iz Centra za medicinu u Dagestanu saopštili da je broj poginulih usled eksplozije dostigao 27 osoba, od čega, kako je precizirao Melikov, troje dece.
Ruski predsednik Vladimir Putin je u vezi sa tragedijom u Dagestanu izrazio saučešće porodici i rodbini poginulih i poželeo brz oporavak povređenima, saopštila je pres služba Kremlja.
Prethodno se na periferiji Mahačkale zapalio auto servis, posle čega se vatra prenela na benzinsku pumpu, a nakon toga je odjeknula eksplozija.
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije objavilo je da je površina požara iznosila 500 kvadratnih metara, a vatra je lokalizovana na površini od 600 kvadratnih metara.
Petanesti avgust u Dagestanu proglašen je danom žalosti.
Požar u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
RUSIJA
Eksplozija na benzinskoj stanici u Dagestanu, ima žrtava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala