- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Napukao mobilni bazen: Nesreća u najvećem nemačkom tematskom parku, ima povređenih /video, foto/

© AFP 2023 / PATRICK HERTZOGZbavnoi park u nemačkom gradu Rust
Zbavnoi park u nemačkom gradu Rust - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Sedmoro ljudi je povređeno u nesreći koja se dogodila u zabavnom parku u nemačkom gradu Rust, u blizini granice sa Francuskom i Švajcarskom, saopštila je nemačka policija.
U izveštaju nemačke agencije DPA se navodi da je policija saopštila da se, po svemu sudeći, urušila struktura sa koje posetioci skaču u bazen, preneo je Foks njuz. Kako se navodi, povređeno je petoro zaposlenih i dvoje posetilaca.
Uprava ovog najvećeg tematskog parka u Nemačkoj je saopštila da je mobilni bazen u kojem se izvodi "šou ronjenja" napukao i da se potom voda izlila.
Ovaj park je popularna turistička atrakcija koja je prošle godine privukla više od šest miliona posetilaca, uglavnom iz Nemačke, Francuske i Švajcarske.
U parku se takođe održavaju konferencije, popularno je mesto za javne događaje i često se koristi kao scenografija za televizijske produkcije.
U ovom zabavnom parku u junu je izbio veliki požar zbog čega je izvršena evakuacija posetilaca, a tokom gašenja vatre dva vatrogasca su bila lakše povređena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala