- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Robert Kenedi Mlađi: SAD imaju biolaboratorije u Ukrajini

© AFP 2023 / MANDEL NGANRobert Ficdžerald Kenedi mlađi
Robert Ficdžerald Kenedi mlađi - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Sjedinjene Države su otvarale biolaboratorije u Ukrajini u sklopu programa biološkog oružja, izjavio je jedan od kandidata za predsednika države iz redova Demokratske stranke Robert Kenedi Mlađi.
„Imamo biolaboratorije u Ukrajini jer mi razvijamo biološko oružje i za to oružje se koristi nova sintetička tehnologija CRISPR i metode genetskog inženjeringa koji nisu bili dostupni prethodnom pokolenju“, rekao je on u intervjuu američkom voditelju Takeru Karlsonu.
Prema njegovim rečima, Amerika je 2001. godine ponovo počela da ulaže ogroman novac u biološko oružje ali je bila i zabrinuta jer je kršenje Ženevske konvencije zločin i zbog toga je nadležnost za biološku bezbednost prebačena na Ministarstvo zdravlja.
Kenedi navodi i da je za svako biološko oružje potrebna vakcina jer postoji mogućnost da oružje deluje i na onog ko ga primenjuje.
On je naveo i da su rashodi SAD na ime pomoći Ukrajini dostigli 113 milijardi dolara, pri čemu milioni Amerikanaca gube pravo na kupone za hranu i zdravstveno osiguranje.
Kako je naveo, kuponi su ukinuti za 30 miliona Amerikanaca a osiguranje za 15 miliona građana SAD.
On je istakao i da je Ukrajina praktično postala platforma ta sukob super sila.
Podsetimo, Kenedi je u aprilu zvanično objavio kandidaturu za predsedničke izbore u Americi koji se održavaju u novembru 2024. godine.
Reč je o bratancu pokojnog predsednika Džona F. Kenedija i sinu bivšeg državnog tužioca SAD i predsedničkog kandidata koji je ubijen 1968. godine Roberta F. Kenedija. Kenedi (69) radi kao advokat u oblasti ekološkog aktivizma.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
RUSIJA
Zaharova: Kenediju Mlađem preti progon zbog stava o Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala