- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika na nogama zbog Novaka – pune tribine i poznata satnica prvog meča

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, odigraće posle dve godine prvi meč na američkom tlu. On će u dubl konkurenciji u tandemu sa reprezentativnim saigračem Nikolom Ćaćićem od 19 časova odmeriti sange sa Džejmijem Marejem i Mihaelom Venusom.
Đoković je slobodan u prvom kolu kada je singl konkurencija u Sinsinatiju u pitanju, te će njegov meč drugog kola protiv pobednika duela Alehandro Davidovič Fokina - Tomas Martin Ečeveri biti u sredu ili četvrtak.
Samim tim, Đoković ima sasvim dovoljno vremena da upali motore i zagreje se u dublu sa Nikolom Ćaćićem.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić saopštio Srbiji jednu dobru i dve loše vesti
Na otvorenom treningu srpskog i svetskog teniskog asa, najboljeg u istoriji belog sporta, nije imala igla gde da padne. Tribine su bile dupke pune, što potvđuje Novakovu veličinu i interesovanje Amerikanaca da vide na delu Srbina.
„Osećam se sjajno. Dve godine nisam igrao na nekom turniru u Americi, tako da sam zaista uzbuđen. Unapred se radujem dolasku u Sinsinati ponovo. Nisam igrao ovde od 2019. godine, četiri godine. Vreme leti, radujem se dobrom takmičenju. Imao sam više treninga na kojima je prisustvovalo mnogo gledalaca, mladih ljubitelja tenisa, što sam uvek voleo. Videćemo kako će biti. Volim terene sa tvrdom podlogom. Generalno sam imao mnogo uspeha na američkom tlu, na svim turnirima. Prednosti otvorenog prvenstvca Amerike u tenisu, to je najvažniji događaj. Želim da podižem nivo forme pred taj turnir, pa se nadam da ću ovde odigrati što više mečeva“, izjavio je Novak.
Đoković je trofej u Sinsinatiju osvajao u dva navrata, a prethodne dve godine učešće mu je bilo onemogućeno, s obzirom na to da kao nevakcinisani stranc od virusa korona nije imao pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
SPORT
Lajović jači od kiše i Argentinca – sledeći je Siner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala