- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanja je (od)uvek bio drugačiji – mahnuo je Večnom gradu i izabrao novo poglavlje za početak kraja

© Sputnik / Aleksandr Podgorčuk / Uđi u bazu fotografijaNemanja Matić
Nemanja Matić  - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Iskusni srpski vezista Nemanja Matić (35) promovisan je kao novi fudbaler Rena, nakon što je potpuno neočekivano došlo do prevremenog raskida saradnje sa Romom i njegovim najvećim fudbalskim učiteljem Žozeom Murinjom.
U svega nekoliko dana dogodilo se nešto što je bilo potpuno nezamislivo. Omiljeni vojnik iskusnog Portugalca bio je „viđen“ kako i naredne sezone komanduje sredinom terena u dresu „vučice“, ali su se stvari, bar prema pisanju i tvrdnjama, italijanskih medija, zaokrenule za 180 stepeni posle jedne svađe na treningu između Matića i Murinja.
Sve to pak treba uzeti s rezervom, ali je činjenica da je odlazak porodice Matić iz Večnog grada u Ren svakako iznenađujuća odluka. Kada je fudbalski momenat u pitanju, tu već dolazimo do prostog zaključka da bez obzira što je 35-godišnjak s Uba prošle sezone za Romu odigrao čak 50 utakmica u svim takmičenjima, ipak ne bi imao zacementirano mesto u startnih 11, dok će u Renu to biti drugačija priča.
Nemanji koji je izabrao novo poglavlje za početak kraja svoje prebogate fubalske priče koja traje čak 16 sezona. Od Kolubare, preko Košica do prvog mandata u Čelsiju, kaljenja u Viteseu, a zatim povratka na svetla velike pozornice preko Benfike ponovo do Čelsija, Mančestera i Rome, a sada Rena.
Karijera bez mrlje, protkana trofejima i partijama za doktorsku disertaciju. Zato i trljaju ruke u Renu i zato je bivši srpski reprezentativac, koji je upisao samo 48 utakmica u najdražem dresu, a mogao je daleko više, ali je tako odlučio zbog stanja u srpskom fudbalu, dočekan ovacijama na stadionu Roazon park u Bretanji

„Osećam dobrodošlicu ovde na svakom koraku. Odlično sam pripremljen. Projekat koji mi je ponuđen me je oduševio još tokom prvih razgovora. Znam da tim poseduje dosta talentovanih igrača i jedva čekam da startujem“, rekao je Nemanja koji je s Renom potpisao dvogodišnji ugovor, a Romi će pripasti obeštećenje od tri miliona evra.

Nemanji lepo stoji ponovo crveno. Nosio je ponosno te boje kada je igrao za njegovu Srbiju, Benfiku i Mančester junajted. Posle kratke epizode u Romi (bio godinu dana) nastavlja karijeru u Renu s kojim će igrati Ligu Evrope i doneće pregršt iskustva mladim snagama perspektivnog tima iz Bretanje koji ima visoke ambicije na sva tri fronta.
„Priključuje nam se igrač svetske klase. To je dolazak koji potvrđuje atraktivnost Rena i njegovu ambiciju. Nemanja je referentni vezni igrač na svakoj pozicji sa gotovo 600 utakmica na vrhunskom nivou. Njegovo evropsko iskustvo će se odraziti na čitav klub, posebno na mlade igrače. Entuzijazam je veliki zbog ideje da ga vidim kako šeta travnjakom Roazon parka“, poručio je izvršni predsednik francuskog kluba Olivije Kloarek.
Ren je na premijeri Lige 1 bio preljut za Mec (5:1), a Matić će se vrlo brzo sladiti pobedama u dresu novog kluba koji je kandidat za sam vrh uz Pari Sen Žermen, Monako, Marsej i Lion.
Iako mu je 35 s lakoćom rešava najzamršenije situacije na najzahtevnijem delu travnatog pravougaonika i sasvim sigurno može da odigra još sezonu, dve na najvišem nivou. A, onda je vreme da se vrati na početak priče i da sumira šta je sve uradio tokom bogate karijere bez mrlje.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
TSC - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
SPORT
Nastavak „Nemoguće misije“ snima se u Bačkoj Topoli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala