- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: U apsurdnoj borbi protiv Sputnjika i RT, Zapad stigao do zabrane satelitskih antena

© SputnikSputnjik i RT - cenzura
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Zapad, težeći da zaustavi širenje gledišta koja su mu nepogodna, a koja emituju novinske agencije Sputnjik i RT, kao i mali medijski resursi, stigao je do zabrane dekodera i satelitskih antena, izjavio je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.
„Amerikanci i Evropljani kod kuće oštro suzbijaju širenje svih alternativnih stavova koji podrivaju dominantni narativ. Isključuju i ograničavaju ne samo postojeći veliki auditorijum novinskih agencija Sputnjik i RT, već i manje medijske resurse, koji se suprotstavljaju lažljivim zapadnim zvaničnim saopštenjima“, rekao je Nariškin na XI Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
Prema njegovim rečima, u brojnim najokorelijim rusofobičnim zemljama već je uvedena odgovornost za gledanje sadržaja koji je proglašen protivzakonitim.
Drugim rečima, ističe Narškin, osnivači i pristalice „Radio slobodna Evropa“ (proglašena u Rusiji medijem-stranim agentom) došli su do zabrane i dekodera i satelitskih antena.
Protiv Moskve su usled specijalne vojne operacije primenjene hiljade restriktivnih mera, uključujući blokadu resursa agencija Sputnjik i TV RT. Stranice ovih medija nisu dostupne evropskim korisnicima na pretraživaču Gugl, a cenzuri su izloženi i njihovi kanali na Jutjubu i platformi Meta (aktivnost Meta, društvene mreže Fejsbuk i Instagram, u Rusiji su zabranjene kao ekstremističke).
Mnogi lokalni novinari, koji sarađuju sa ruskim medijima, dobili su oznake „medij, povezani sa ruskom vladom“.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
RUSIJA
Zapad zatvara Sputnjik i RT jer se plaši istine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala