- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Najlepša zemlja“ Rusija — u rasinskom kraju /foto/

© Sputnik / Senka Miloš„Najlepša zemlja“ Rusija — u rasinskom kraju
„Najlepša zemlja“ Rusija — u rasinskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Izložba foto konkursa „Najlepša zemlja“, koju organizuje Centar ruskog geografskog društva u Srbiji otvorena je u Brusu. Tim povodom, prvi sekretar ambasade Rusije Natalija Kliščenkova uručila je i posebne diplome školama koje su učestvovale u još jednoj važnoj aktivnosti Društva u Srbiji, „Geografskom diktatu“.
Rusko geografsko društvo ovaj foto konkurs organizuje kao međunarodnu manifestaciju. U mnogim zemljama posetioci mogu da vide prirode lepote zemlje koja se prostire na 17 miliona kilometara kvadratnih, kroz 11 vremenskih zona.
Svake godine konkurs ima različite nominacije, od podvodog sveta Rusije, preko pejzaža Bajkala do polarnih noći u Murmanskoj oblasti.
Na otvaranju prisutne je u ime ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka pozdravila prvi sekretar ambasade Natalija Kliščenkova. Ona se zahvalila Centru ruskog geografskog društva u Srbiji na svim aktivnostima kojima građane Srbije i regiona upoznaje sa prirodnim lepotama Rusije.
„Posebno mi je drago što je Centar i ovog leta pružio mogućnost mladima iz Rusije da ponovo borave u Srbiji, da vide kako je Srbija lepa. Svaki put kada prisustvujem izložbi ovog konkursa, razmišljam o tome kako mnogo putujemo, nesvesni lepote koju treba da vidimo u svojoj zemlji. Kada ovo kažem, mislim na Rusiju, ali, naravno i na Srbiju“, istakla je Kliščenkova.
Ona je direktorima osnovnih škola iz Aleksandrovca i Brusa uručila posebne diplome za učešće u takmičenju „Geografski diktat“, koje takođe organizuje Centar ruskog geografskog društva u Srbiji.
U poslednjih šest godina u našoj zemlji održane su 83 izložbe foto konkursa „Najlepša zemlja“, a postavka se najduže zadržala na beogradskom Kalemegdanu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala