- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Na Forumu "Armija-2023" otvorena izložba zaplenjenog ukrajinskog i zapadnog oružja i tehnike

© Sputnik / Artur Šaйhutdinov / Uđi u bazu fotografijaZaplenjena vojna tehnika izložena u parku "Patriot"
Zaplenjena vojna tehnika izložena u parku Patriot - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
U parku „Patriot“ u Podmoskovlju otvorena je izložba tehnike koju je ruska vojska zaplenila u okvir specijalne vojne operacije u Ukrajini, uključujući i tehniku NATO, saopšteno je novinarima u ruskom Ministarstvu odbrane.
„Izložba trofejnog naoružanja i vojne tehnike u sastavu ukrajinske vojske, uključujući i onu koja je isporučena iz zapadnih država, otvorena je u parku ‘Patriot’ u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma ‘Armija-2023’“, saopštilo je Ministarstvo.
Posebnu pažnju privlače tehnika SAD i drugih država NATO.

„Moći će da se vidi spaljeno australijsko oklopno vozilo ‘bušmaster’, američki oklopni transporteri M-113, švedsko borbeno vozilo pešadije CV90-40, francuski tenk AMX-10RCR. Najveći deo zapadne trofejne tehnike čine britanska borbena vozila: oklopno vozila ‘haski’ i ‘mastif’, automobil AT-105 ‘sakson’. U opisu eksponata navedeno je gde i kako je tehnika zaplenjena“, ističe se u saopštenju.

Postavljanje izložbe je počelo avgusta prošle godine i u toku godinu dana prikupljeno je 870 komada naoružanja i vojne tehnike, pri čemu je veći deo ukrajinske proizvodnje, u prvom redu modernizovani tenk T-72 AMT, oklopni transporteri BTR-3E i BTR-4E, oklopna vozila „varta“, „kazak“, oklopno vozilo ukrajinskih graničara „triton“, patrolni čamci iz oslobođenog Marijupolja.
Forum „Armija-2023“ počeo je juče i traje do 20. avgusta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala