- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Semafor na Trošarini bio neispravan deset dana, popravljen tek posle nezgode

© SputnikTrošarina
Trošarina - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Raskrsnica na Trošarini, gde se jutros dogodio sudar autobusa i tramvaja u kojem je dvanaest ljudi povređeno, regulisana je semaforom koji bio neispravan deset dana, a popravljen je tek nakon saobraćajne nezgode, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Dvanaest osoba je povređeno kada su se na Trošarini, na raskrsnici na kojoj nije radio semafor, sudarili tramvaj i gradski autobus. Udarac je bio takav da je dvoje putnika zadobilo teže povrede, ali nisu životno ugroženi. Petoro ih je zadržano na dijagnostici.
Iz Komiteta za bezbednost saobraćaja upozoravaju da kad god ne radi semafor, vozači moraju da znaju kojih saobraćajnih pravila da se pridržavaju.
„Došlo je do sudara tako što je tramvaj udario u bok autobusa. Za vozača tramvaja je postojao znak stop. Zbog čega vozač tramvaja nije ispoštovao pravo prvenstva autobusa, svakako će biti predmet tužilačke istrage“, izjavio je Damir Okanović.
Inače, dodao je Okanović, ta raskrsnica je regulisana semaforom.
„Međutim, semafor je neispravan već nekih deset dana, građani su prijavljivali tu neispravnost. Međutim, tek nakon saobraćajne nezgode, semafor je popravljen“, rekao je Damir Okanović, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala