- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar otkrio koja je tehnika najtraženija u ruskoj vojsci

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaVoennoslužaщiй Centralьnogo Voenno okruga s dronom s podvesom dlя sbrosa boepripasa vo vremя prohoždeniя podgotovki operatora bespilotnogo letatelьnogo apparata
Voennoslužaщiй Centralьnogo Voenno okruga s dronom s podvesom dlя sbrosa boepripasa vo vremя prohoždeniя podgotovki operatora bespilotnogo letatelьnogo apparata - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Dronovi, navođeni projektili i inženjerska tehnika su sada najtraženiji u ruskoj vojsci, izjavio je vicepremijer i ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2023“.
Prema njegovim rečima, prošle godine je vojska tražila remont, modernizaciju i povećanje isporuka teške i lake oklopne tehnike, tenkova, oklopnih vozila, municije tradicionalnog kalibra i protivavionskih raketnih sistema.

„Danas su povećani zahtevi za proizvodnju i isporuku bespilotnih letelica, posebno se traže navođeni projektili, ali se prati i rast njihovog dometa. Naša preduzeća aktivno rade u tom pravcu. Takođe je tražena tehnika koja se danas nalazi u inženjerskim jedinicama, to je jedna od važnijih i traženijih oblasti“, rekao je Manturov.

Istakao je da kompanije operativno preuređuju svoju logistiku, proizvodne mogućnosti, u zavisnosti od toga šta državni menandžment najviše traži.
„Na primer, ako se traže granate kalibra 152 milimetra, nenavođene granate, u nekom trenutku se više traže granate kalibra 125 milimetara za tenkove, kompanija onda operativo radi na korekciji plana s obzirom na to da se zahtevi menjaju u skladu sa zadacima specijalne vojne operacije“, pojasnio je ruski ministar.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.
Forum će od 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum od 18-20. avgusta.
Meždunarodnый voenno-tehničeskiй forum ARMIЯ-2023 - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
RUSIJA
Iz vrha „Rosteha“ otkrivamo: Šta Rusija novo sprema u sferi naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala