- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija upozorila Moldaviju

© Sputnik / Dmitriй Osmatesko / Uđi u bazu fotografijaAerodrom u Kišinjevu, Moldavija
Aerodrom u Kišinjevu, Moldavija - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Proterivanje ruskih diplomata iz Moldavije će se odraziti na odnose među državama i stanovništvom obe zemlje, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
„To je neprijateljski potez zvaničnog Kišinjeva i nesumnjivo će imati posledice po rusko-moldavske odnose, ali će se pre svega odraziti na stanovnike obe zemlje. Biće značajno smanjene mogućnosti za dobijanje blagovremene konzularne pomoći, kao i održavanje poslovnih i kulturnih veza“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Dodali su da manji broj zaposlenih u ambasadi ne može da kvalitetno obavi konsultantske usluge. Osim toga, moraju da se ograniče i aktivnosti Trgovinskog predstavništva i ruskog Centra za nauku i kulturu u Kišinjevu. Ministarstvo je naglasilo da je za to odgovorna vlast u Moldaviji.
Kao što je navedeno u Ministarstvu inostranih poslova, Kišinjev je neosnovano odlučio da smanji osoblje ruske ambasade u okviru masovne kampanje koju je pokrenuo protiv Moskve.
Vlasti Moldavije su 26. jula donele odluku da ograniče broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u zemlji, saopštio je tada ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Moldavije Niku Popesku.
Moldavska zastava ispod Trijumfalne kapije u Kišinjevu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
RUSIJA
Potkopavanje dijaloga: Moldavija smanjuje broj ruskih diplomata u zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala