- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pobednik Guče Bojan Ristić iz Vladičinog hana, najbolji orkestar Stefana Mladenovića

© Tanjug / BRANKO LUKIĆ62. Sabor trubača u Guči
62. Sabor trubača u Guči - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja pobednik je 62. Sabora trubača u Guči, dok je najbolji trubač Sabora Bojan Ristić iz istoimenog orkestra iz Vladičinog Hana.
Priznanje druge trube Dragačeva pripala je Manuelu Ahmetoviću iz istomenog orkestra iz Bojnika dok je treće mesto osvojio Marko Gligorijević iz takođe istoimenog orkestra iz Bajne Bašte.
Drugi orkestar je Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, dok je treće mesto osvojio orkestar Dragačevske trube iz Guče, prenosi RTS.
"Zlatna jabuka" za najizvornije izvođenje pripala je Timočkim veseljacima iz Knjaževca dok je "Truba publike" za najpopularnijeg trubača, koju dodeljuju Večernje novosti, dobio Milenko Filipović iz istoimenog orkestra iz Užica.
Za najboljeg bubnjara proglašen je Aleksandar Ivanović iz orkestra Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.
Nikola Sejdić najbolji je basista iz orkestra Isidora Bećirovića iz Bojnika dok je prvi među tenoristima Oliver Ivanović iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.
Najbolje kolo odsvirao je orkestar braće Ilić iz Požege, a najbolju pesmu orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika.
Ove godine za prestižne nagrade u seniorskoj kategoriji takmičilo se 16 trubačkih orkestara.
Finalno takmičenje obezbedili su pobednički orkestri iz pet predtakmičarskih centara – Kovačice, Boljevca, Zlatibora, Kotraže i Surdulice.
Zasnovan na istoriji i dugoj tradiciji, Dragačevski sabor trubača u Guči ponovo je ponosno nosio i opravdao epitet najveće svetske trubačke svetkovine.
Ovogodišnji Sabor je prema rečima organizatora jedan od najposećenijih. U tri saborska i dva predsaborska dana malu dragačevsku varošicu posetilo je više od 200.000 posetilaca iz zemlje i inostranstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala