- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Od danas žičarom od Kotora do Lovćena /video/

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Jedan od najznačajnijih turističkih infrastrukturnih projekata, žičara Kotor – Lovćen otvorena je danas u 10 sati za komercijalnu vožnju i biće operativna svakog dana u terminu od devet do 21 čas.
Žičara, koja je danas otvorena za komercijalnu vožnju, izgrađena je za nešto više od godinu dana otkako je postavljen kamen temeljac u julu 2022. Projekat je realizovao konzorcijum Novi Volvoks – Lajtner na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine
Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348 metara nadmorske visine.
Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta, prenosi RTCG.
Za vožnju žičarom u jednom smeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 evra, dok je cena povratne ulaznice 23 evra. Karte za decu su sedam, odnosno 12 evra za oba smera, dok je za decu mlađu od dve godine predviđena gratis vožnja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala