- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arapske pare preče od povratka „kući“ – Nejmar stiže kod Sergeja

© AP PhotoNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Još jedna transfer saga ovog leta uspešno je okončana! Brazilac Nejmar napustiće Pari Sen Žermen i pojačaće Al Hilal za koji nastupa naš Sergej Milinković-Savić.
Pari Sen Žermen i prebogati klub iz Saudijske Arabije dogovorili su sve oko obeštećenja koje će iznositi oko 100 miliona evra, dok će krilni napadač zarađivati godišnje oko 25 miliona evra.
Ostala se samo još čista formalnost u vidu lekarskih pregleda koje će obaviti 31-godišnji Nejmar.
Imao je ispred sebe brzonogi Nejmar opciju da se vrati kući, odnosno da se vrati u Barselonu koja ga je htela na pozajmicu, ali je brzo otpala takva mogućnost.
Upravo je iz prestonice Katalonije 2017. godine Brazilac stigao u Pariz, a Pari Sen Žermen je tada platio rekordnih 222 miliona evra.
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
SPORT
Arapske pare preče od povratka „kući“ – Nejmar stiže kod Sergeja
Posle šest sezona provedenih na Parku prinčeva Nejmar koji je često muku mučio s povredama i nije uspeo da odvede klub od trofeja Lige šampiona, odlučio se za novo poglavlje u karijeri.
Izabrao je da krene putem Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ngola Kantea i Sergeja Milinković-Savića, sa kojim će biti saigrač u Al Hilalu.
Nejmar je za Pari Sen Žermen odigrao 173 utakmice, osvojio je 13 trofeja uključujući pet titula Lige 1, ali je izostao najvažniji trofej u evropskom fudbalu. PSŽ je poražen od Bajerna u Ligi šampiona 2020. godine.
PSŽ je praktično ceo drugi deo sezone bio bez Brazilca koji je operisao skočni zglob zbog teške povrede ligamenata, a ekipi se priključio u julu na pripremama.
Ipak, zbog sukoba s navijačima nije bio u prvom planu novom treneru Luisu Enrikeu i sve je nagoveštavalo da će uslediti ovakav rasplet.
Tako će posle Lea Mesija koji je otišao u Ameriku, i Nejmar napustiti pariski drim-tim, dok će Kilijan Mbape po svemu sudeći ostati još jednu sezonu.
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
SPORT
Neverovatna asistencija čučnjem – Nemanja je Partizanov heroj iz senke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala