- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik poručio britanskom ambasadoru: Kolonijalni odnos se može primenjivati samo prema Federaciji BiH

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2023
Pratite nas
Britanski ambasador bi trebalo da zna, a sigurno zna, da kao diplomata prvenstveno treba da pokaže poštovanje prema institucijama države u kojoj se nalazi — da poštuje njen suverenitet i demokratski izabranu vlast, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
„Kao i njegovi prethodnici, a on je samo nastavio istu praksu, pokazao je na krajnje drzak način nepoštovanje prema institucijama Republike Srpske i srpskom narodu koristeći neprimerene ocene o radu predstavnika institucija Srpske“, istakao je Dodik.
Dodik je naveo da se „taj kolonijalni odnos može primenjivati prema Federaciji BiH“.
„Nemamo problem s tim, ali u odnosu prema Republici Srpskoj ne možemo, a da ne reagujemo na takvo ponašanje. Naša poruka je jasna — imovinu Republike Srpske nećete dobiti. Kada pokažete poštovanje prema srpskom narodu i institucijama Srpske, onda će se promeniti i naš odnos prema ambasadorima Velike Britanije u BiH“, naveo je Dodik na društvenim mrežama.
Dodik je reagovao na izjavu britanskog ambasadora u BiH Džulijana Rajlija da je državna imovina u Bosni i Hercegovini postala veoma ispolitizovano pitanje, kao i da je reč o pitanju koje je ključno za koncept države, „s obzirom na to da se država zasniva na teritorijalnom integritetu i suverenitetu“, preneo je RTRS.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
REGION
Dodik: Suverenitet pripada entitetima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala