- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Amerikanci ponizili Sloveniju – a Luka je morao da gleda sa klupe

© AP Photo / LM OteroLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobedili su selekciju Slovenije u pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo ubedljivim rezultatom 92:62 (27:20, 20:11, 20:18, 25:13). Luka Dončić, najbolji košarkaš u timu Slovenaca, nije igrao zbog predostrožnosti.
Ukoliko je bilo dileme o tome kakav tim Sjedinjene Američke Države šalje na Mundobasket, sada je više nema.
Amerikanci su bili dominantni tokom cele utakmice, dok su Slovencima jedva ostavljali priliku za šut koji je uglavnom morao da bude izveden iz teške pozicije. Dominirali su u napadu, a velika se razlika vidi posebno u ofanzivnim skokovima, Amerikaci su imali 12, Slovenci samo četiri.
Tokom prve deonice Slovenci su uspevali da pariraju američkom timu i razlika je posle prvih deset minuta bila sedam poena, ali se popela na dvocifrenu već u drugoj deonici.
Sve je to mogao samo da gleda Luka Dončić koji je prethodno u utakmici sa Španijom dobio udarac pa tako iz predostrožnosti nije igrao protiv Amerikanaca što mu je verovatno teško palo kada je video koliko se njegov tim muči.
Najveće probleme u napadu je zadavao Entoni Edvards koji je upisao 15 poena, četiri skoka i tri ukradene lopte. U reprezentaciji Slovenije najefikasniji je bio Gregor Glas, bivši košarkaš Partizana, koji je postigao 14 poena.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Mundobasket 2023
Novi presek sa lošim vestima – Orlovi pali na listi favorita za osvajanje Mundobasketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala