- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

"Plaže će biti slobodne": Grci bagerom pokupili ležaljke i suncobrane, Srbi ostali zatečeni /video/

© SputnikPlaža na Halkidikiju
Plaža na Halkidikiju - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Srpski turisti u Grčkoj ostali su zatečeni neverovatnim prizorom. U Nea Flogiti ležaljke i suncobrani su odneti bagerom, objavljeno je na "Grčka info", grupi okupljenoj na društvenim mrežama.
Srbi pišu da se incident dogodio u petak, nakon što je nekom očigledno zasmetalo konstantno zauzimanje mesta na plažama.
"Juče su u Nea Flogiti bagerom odnete ležaljke i suncobrani sa plaže, zbog zauzimanja mesta. Zabranjeno je ostavljanje ležaljki i suncobrana i zauzimanje mesta, jer plaža nije privatna svojina", napisala je jedna članica ove grupe.
Još uvek nije poznato ko je angažovao bager.
I u mestu Nea Kalikratija turisti su bili iznenađeni kada su komunalni radnici počeli da odnose ležaljke i neotvorene suncobrane koje je neko ostavio rano ujutro kako bi zauzeo mesto, preneo je Kurir.
Reakcije ljudi su bile različite, od odobravanja do osude jer navodno nema dovoljno mesta na plaži za one koji neće da plaćaju ležaljke, do duhovitih poput - „Jesu proveravali da neko nije u vodi ili da nije otišao na doručak“.
Na Halkidikiju u Grčkoj već danima se održavaju protesti na kojima učesnici izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što barovi zauzimaju previše prostora na plažama.
Na Rodosu je u junu počeo takozvani „pokret peškira“ stvaranjem mreže „Ambrela“ koju su formirali građani koji su hteli da ukažu na mnoštvo nelegalnih aktivnosti na plažama na tom grčkom ostrvu.
Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
DRUŠTVO
Širi se protest Grka: „Pokret peškira“ protiv suncobrana i ležaljki barova na plažama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala