- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arsenal odgovorio Holandu i Sitiju – trka je počela

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURAErling Holand
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
Pratite nas
Mančester Siti otvorio je Premijer ligu pobedom od 3:0 na gostovanju Barnliju, a potom je Arsenal savladao Notingem Forest sa 2:1 (2:0) i tako zvanično objavio: trka je počela! Prošle sezone su Građani prošli prvi kroz cilj, ali Tobdžije su spremne sada da odgovore.
Arsenal je prilično lako stigao do prva tri boda u sezoni. Već u 26. minutu domaći tim poveo je sa 1:0 golom Nketije na asistenciju Gabrijela Martinelija, a šest minuta kasnije Saka je podigao na 2:0.
Posle toga se već nije postavljalo pitanje pobednika na ovom duelu, Arsenal je samo trebalo do kraja da odradi posao i sačuva prednost što je i učinio.
Jeste Notingem golom u 82. minutu preko Avonijia uneo malu neizvesnost, ali Arsenal sebi nije dopustio da kiksne već u prvom kolu.
Dan ranije, fudbaleri Mančester sitija pobedili su Barnli rezultatom 3:0 na Turf Muru i na najbolji mogući način započeli novu premijerligašku sezonu.
Ponovo je Siti na krilima Erlinga Holanda došao do trijumfa, a norveška gol mašina je već u prvom poluvremenu sa dva efektna gola rešila pitanje pobednika.
Igrao se 4. minut utakmice kada je Robokap iz Norveške načeo domaćina na asistenciju Rodrija.
Uprkos tome što su već u 23. minutu ostali bez mozga tima, Kevina de Brujnea, to ih nije omelo da nastave da melju protivnika i u 36. minutu je ponovo Holand zatresao mrežu, ovog puta na asistenciju Alvaresa, i to na veoma lep i atraktivan način.
Već tada je bilo poznato pitanje pobednika.
Deluje da će Siti biti glavni konkurent za osvajanje šampionske titule, baš kao što je to bio slučaj i u prethodnim sezonama. Videćemo da li Arsenal može da mu pomrsi račune.
Uzbuđenje je zagarantovano!
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2023
SPORT
Kraj sage i akcija: crni smoking, leptir mašna i – devetka na leđima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala