- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Poruka iz Kijeva: Od Vatikana nikakve pomoći

© AP Photo / Gregorio BorgiaTmurno nebo nad Vatikanom
Tmurno nebo nad Vatikanom - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Ne vidim nikakav napredak u posredovanju Vatikana u mirnom rešavanju sukoba, izjavio je ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba španskom listu „Mundo“.
„Ne vidim da se išta specijalno događa po tom pitanju. Međutim, poziv papi Franji da poseti Ukrajinu je i dalje aktuelan“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li ima nekih novosti na temu posredovanja Vatikana.
Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da se nada da će papa Franja posetiti Ukrajinu i da će sa njim razmotriti podršku „mirovnoj formuli“.
Papski izaslanik za ukrajinsko pitanje kardinal Mateo Zupi je 5-6. juna posetio Kijev. Vatikan je tada ocenio da je poseta bila kratka, ali sadržajna.
Kardinal je bio u poseti Moskvi 28-29. juna. On se sastao sa Patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom, pomoćnikom predsednika Ruske Federacije za spoljne poslove Jurijem Ušakovim i komesarom za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije Marijom Ljvovom-Belovom. Kako je saopšteno u pres-službi Svete stolice, svrha kardinalovog putovanja bila je „da pruži humanitarni doprinos traženju izlaza iz trenutne tragične situacije u cilju postizanja pravednog mira“.
Vatikan - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Papa napisao pismo Zelenskom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala