- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lider Zaporoške oblasti: Imamo plan – postaćemo straža Rusije na Dnjepru

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija u Ukrajini
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Zaporoška oblast bi trebalo da postane stražarski punkt Rusije na Dnjepru, izjavio je u intervjuu Sputnjiku vršilac dužnosti gubernatora te oblasti Evgenije Balicki.
Prema njegovim rečima, vlasti regiona su pripremile program razvoja oblasti u narednih deset godina, koji će se zasnivati na partnerstvu države i privatnih kompanija.

„Nismo napravili samo program, nego i celokupan koncept. Uzimajući u obzir to što je Zaporoška oblast trenutno pogranična oblast i što je ona stražarski punkt Rusije na Dnjepru. Nakon više od godinu i po dana od kad sam postao vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti, moj tim i ja smo pripremili konstrukciju. Akcenat stavljamo na ulogu države u ekonomskom razvoju oblasti. Naš glavni zadatak je da stvorimo stražu na jugu Rusije za koju će najvažnija biti bezbednost: fizička, ekonomska i prehrambena“, rekao je on.

Podvukao je da je region dobio jedinstvenu fansu za razvoj ekonomije.
„Želimo da ponudimo program kao konstrukciju za sve buduće zemlje koje će biti oslobođene od ukrajinskog nacizma. Predlog je da mi uzimamo određene farme i da ih predajemo državi, a država na osnovu državno-privatnog partnerstva zemlju predaje konkretnom farmeru“, istakao je Balicki.
Dodao je da će na taj način država imat veći deo imovine i kontorlu nad situacijom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala