- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Mask i Zakerberg se neće boriti u Koloseumu, ali borba će biti „starorimska“

CC0 / Pixabay / Gladijator
Gladijator - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Direktor Tesle Ilon Mask izjavio je danas da će njegova planirana borba u ringu sa rivalom milijarderom Markom Zakerbergom biti održana sa drevnom rimskom tematikom, pošto je Italija nagovestila da je spremna da to organizuje.
Ministar kulture Italije Đenaro Sanđulijano rekao je da je razgovarao sa Maskom o organizovanju velike dobrotvorne i istorijski uzbudljive maifestacije, preneo je Rojters.
On nije precizirao šta će to biti, niti kada bi manifestacija mogla biti održana, rekavši samo da se neće održati u Rimu.
Mask i Zakerberg pokušavaju da dogovore meč u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) od juna, a u jednom momentu Mask je napomenuo da će rimski Koloseum biti arena u kojoj će borba biti održana, ali Italija je to demantovala.
Uprkos tome, Mask je rekao da će borba svakako imati ''starorimsku tematiku''.

''Sve u kadru kamere biće drevni Rim, dakle ništa moderno. Razgovarao sam sa premijerom Italije i ministrom kulture. Dogovorili smo se o epskoj lokaciji'', rekao je Mask, koji je prethodno najavio da će borba biti strimovana uživo na Tviteru.

Italijanski ministar kulture naveo je da svaki događaj mora da poštuje i čuva italijansku istorijsku baštinu.
"Neće se održati u Rimu. Iznad svega, očekuje se da će značajna suma, mnogo miliona evra, biti donirana dvema važnim italijanskim pedijatrijskim bolnicama, za jačanje objekata i naučna istraživanja za borbu protiv dečijih bolesti. To će takođe biti prilika da globalno promovišemo našu istoriju i arheološko, umetničko i kulturno nasleđe'', rekao je Sanđulijano.
Učastniki ralli-reйda Šelkovый putь - 2016 v pustыne Gobi - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SVET
Ilon Mask i dalje sanja o letu na Mars: Mogli bi da krenemo iz pustinje Gobi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala