- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Ne povlačim se iz politike i ako ne budem deo nove vlasti

© Sputnik / Lola ĐorđevićDritan Abazović,
Dritan Abazović,  - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2023
Pratite nas
Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji deonice puta Tivat-Jaz i poručio da želi da 44. Vlada Crne Gore bude što pre formirana.
On je na svečanosti upriličenoj ovim povodom novinarima rekao da se ne povlači iz politike i ako ne bude deo nove izvršne vlasti.
“Voleo bih da se vlada formira što pre”, kazao je Abazović i ponovio da će biti dočekani sa tortom, koju je ranije obećao.
Abazović je ponovio i da što pre bude formirana 44. Vlada Crne Gore, pre će doći do formiranja 45. po redu izvršne vlasti, čiji će njegova Ura biti deo.
Na pitanje da li će se nakon formiranja 44. vlade povući iz politike, Abazović je odgovorio pitanjem.
“Zašto bih se povlačio iz politike... Ja sam u politici ostvario sve. U politiku sam ušao da bih dao doprinos da se Crna Gora menja na bolje i bude članica EU i u tom kontekstu želim da dam doprinos”, kazao je odlazeći premijer.
Na pitanje da li ga je strah vlasnika Bemaksa i tužbi koje su najavili protiv njega, Abazović kaže da ga ničega nije strah i da njihove najavljene tužbe doživljava kao, kako je rekao, "ujed komarca i gubljenje vremena".
"Ja mislim da gospodin (advokat Zoran) Piperović dobro zarađuje na njima i ako mu je to krajnji efekat neka je sretno...Ja sam tu, ja lično mislim da su ti ljudi kukavice. Svako ko se šeta sa naoružanim ljudima je kukavica”, rekao je Abazović.
On kaže mu službeno obezbeđenje smeta i da ga uskoro neće ni imati.
“Neka se oni ne sekiraju oko racija niti oko pištolja neka se oni sekiraju oko drugih stvari za koje i ja i oni znamo šta je istina”, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala