- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U Roterdamu zaplenjeno osam tona kokaina u kontejneru sa bananama

© AP Photo / Openbaar Ministerie, Netherlands Public Prosecution ServiceU Roterdamu zaplenjeno osam tona kokaina u kontejneru sa bananama
U Roterdamu zaplenjeno osam tona kokaina u kontejneru sa bananama - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Carinske vlasti u holandskoj luci Roterdam zaplenile su više od osam tona kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje se na oko 600 miliona evra, saopšteno je danas iz roterdamskog tužilaštva.
Kokain je otkriven 13. jula, skriven u kontejneru sa bananama iz Ekvadora, a nakon zaplene droga je uništena, prenosi Rojters.
Tokom istrage nije uhapšen nijedan osumnjičeni, a agencija AP navodi da je saopštenje roterdamskog tužilaštva usledilo dan nakon što je Ekvadoru ubijen političar poznat po javnom angažmanu protiv narko-kartela u toj zemlji.
U julskom izveštaju Evropskog centra za praćenje droga i zavisnosti, navedeno je da procvat trgovine drogom u Evropi podstiče nasilje i korupciju, prenosi Tanjug.
Naglašeno je da se u Evropi zaplenjuju rekordne količine kokaina i da su Roterdam i belgijska luka Antverpen ''glavne kapije'' kojima droga iz Južne Amerike stiže u Evropu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala