- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tužilaštvo predlaže da suđenje Trampu za navodno mešanje u izbore počne 2. januara

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Američko tužilaštvo predložilo je da 2. januara sledeće godine započne suđenje bivšem predsedniku Donaldu Trampu po optužbama u vezi sa njegovim navodnim pokušajima da poništi predsedničke izbore 2020. godine, naveo je specijalni savetnik Džek Smit u sudskom dokumentu.
"Administracija predlaže da suđenje počne 2. januara 2024. i procenjuje da će ono trajati ne duže od četiri do šest sedmica", navodi se u danas podnetom podnesku.
Predloženi datum suđenja bi dao Trampu vreme da pripremi svoju pravnu odbranu, a obema stranama period za obradu pretpretresnih pitanja, prenosi Gardijan.
Tužilaštvo smatra da bi ovaj datum početka suđenja bio opravdan s obzirom na snažan javni interes da sudski proces bude brz, budući da je, kako su naveli, bivši predsednik SAD optužen za tri zločinačke zavere.
Prošle nedelje Tramp se izjasnio da nije kriv po optužbama podnetim federalnom okružnom sudu u Vašingtonu. Sud ga optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
SVET
Tramp se izjasnio da nije kriv po novim optužbama o poverljivim dokumentima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala