00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
VESTI (repriza)
Koliko su opasne rakete koje je ukrajinska vojska koristila u napadima unutar Rusije?
16:30
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Presekao sendvič na pola da bi ga podelio s prijateljem, pa morao da plati naknadu restoranu

© Fotolia / Olga NayashkovaSendvič
Sendvič - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Turista u prestižnom italijanskom regionu jezera Komo, bio je iznenađen nakon što je primetio na svom računu da mu je naplaćeno dodatnih dva evra u restoranu, zato što je sendvič presekao na pola.
Neimenovani čovek, koji je došao u posetu iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič sa pomfritom, u baru na severnom delu jezera, podelio ga s prijateljem i platio račun bez prigovora, ali je kasnije na Tripadvajzeru objavio negativnu recenziju, preneo je „Njujork Post“.
Vlasnica Kristina Bijaki rekla je za italijanski list „La Republika“ da „dodatni zahtevi koštaju“.
„Morali smo da koristimo dva tanjira umesto jednog i vreme za pranje je udvostručeno, a tu su zatim i dva podmetača. Nije to bio jednostavan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga presečemo na dva dela“, rekla je vlasnica.
Napomenula je da se mušterija nije žalila, niti dovodila u pitanje naplatu.
Takva praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u Sjedinjenim Američkim Državama, gde štedljive osobe, kao i one sa malim apetitom, ponekad dobijaju da plate naknadu za deljenje, kako bi restoran nadoknadio nižu vrednost računa za stolom.
Neki njujorški restorani čak zabranjuju praksu deljenja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala