- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Potpisani ugovori za isporuku naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEPotpisani ugovori za isporuku naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije
Potpisani ugovori za isporuku naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
U Beogradu su potpisani ugovori za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme između Ministarstva odbrane, preduzeća Odbrambene industrije Srbije i JP „Jugoimport-SDPR“.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević koji je istakao da je ovo veliki dan za Odbrambenu industriju Srbije, ali i Vojsku Srbije.
„Danas je više preduzeća sa Ministarstvom odbrane, ali i međusobno, potpisalo ugovor u vrednosti od 9,7 milijardi dinara, od toga novo naoružanje i vojna oprema u vrednosti od 6,2 milijarde dinara biće isporučeno Vojsci Srbije. To je fantastičan rezultat, do pre nekoliko godina gotovo nezamisliv. Naša namenska industrija pod preduzećem ‘Jugoimport-SDPR’ će pripremiti naoružanje i vojnu opremu za izvoz u vrednosti od 3,5 milijarde dinara, tako da pokazujemo i svoju konkurentnost i dobar trend na trećim tržištima, odnosno na međunarodnom tržištu“, rekao je Vučević.
On je istakao da je veoma ponosan na sve koji su učestvovali u pripremi svega ovoga i dodao da je Srbija, uz podršku predsednika Republike i Vlade, u stanju da ima budžete koji su bili nemogući ili teško ostvarivi u prethodnom periodu, a danas su konkretizovani.
„Ovo je velika podrška Odbrambenoj industriji Srbije, namenskoj industriji za radna mesta. Velika podrška za Priboj, za fabrike ‘Zastava oružje’ i ‘Zastava TERVO’ iz Kragujevca, za ‘Prvu petoletku’ u Trsteniku, za ‘Jumko’ u Vranju, ‘Teleoptik-Žiroskopi’ iz Zemuna, ‘Jugoimport-SDPR’ kao integrator i ne treba zaboraviti ‘Slobodu’ Čačak i ‘Krušik’ iz Valjeva, kao važne fabrike za taj deo Srbije i za celu Srbiju“, kazao je ministar odbrane.
Ugovore za isporuku savremenih složenih borbenih sistema i municije koji će direktno doprineti unapređenju sposobnosti Vojske Srbije, potpisali su predstavnici Ministarstva odbrane, „Zastava oružje“, HK „Krušik“, „FAP Korporacije“, „Zastava TERVO“ i „Jugoimport-SDPR“.
U ime Ministarstva odbrane ugovore je potpisao predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić.
Potpisani su i ugovori za modernizaciju sredstava u Vojsci Srbije. Kooperantske ugovore sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ potpisali su predstavnici preduzeća „Teleoptik-Žiroskopi“, „Senzor Infiz“, „Zastava TERVO“, „Borbeni složeni sistemi“ i predstavnik kompanije „Jumko“.
Takođe, potpisani su i ugovori između preduzeća Odbrambene industrije Srbije i „Jugoimport-SDPR“ za kooperaciju u poslovima izvoza novih borbenih sistema. Navedene ugovore potpisali su predstavnici preduzeća „Jugoimport-SDPR“ sa kooperantima „Zastava TERVO“ i „Sloboda“ Čačak, a u izvoznom poslu uključeni su i „FAP Korporacija“, „Prva petoletka-namenska“ i TRZ Čačak, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala