Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Orlić poručio deci iz Hrvatske da sa sobom ponesu ljubav prema Srbiji

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆPredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sa decom iz Hrvatske.
Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sa decom iz Hrvatske. - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2023
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić danas je deci iz Hrvatske, koja su bila gosti u Domu Narodne skupštine, rekao da treba sa sobom da ponesu ljubav prema Srbiji i saznanje koliko je ona lepa danas i koliko će biti sve lepša, jer je rešena da se razvija na taj način.
"Oni među vama koji su već boravili u Srbiji i Beogradu znaju danas za mnogo toga šta mogu da vide, što u nekim prethodnim godinama nismo imali. To se odnosi i na velelepni Beograd na vodi, mnoge druge stvari koje smo izgradili, posebno ono o čemu mi pričamo ovih dana kada smo predstavili kako će da se razvijaju glavni grad i naša zemlja u naredne četiri godine", rekao je Orlić.
On je deci iz Hrvatske kazao da dolaze što češće kako bi pratili razvoj Srbije, kako bi u njemu uživali i dodao da sve to pripada i njima.
"I sa novim velikim nacionalnim stadionom, i sa velikim sajamskim prostorom, izložbom svetskog glasa i renomea EXPO 2027, fantastičnim novim stanicama i muzejima, mnogim divnim stvarima za koje bi bilo važno da dolazite u našu zemlju što češće kako biste pratili taj razvoj Srbije i kako biste u njemu uživali. Važno je zbog toga što sve to pripada i vama i sve to jeste i vaše", naveo je Orlić.
Predsednik Narodne skupštine je deci poručio da u mestima u kojima žive budu vredna, marljiva, da posvećeno uče i poštuju se sa komšijama.

"Ukoliko bude načina potrudite se da sutra i vi za Srbiju učinite nešto. Znajte da ste uvek dočekani raširenih ruku i u Domu Narodne skupštine i za vas su vrata širom otvorena", rekao je Orlić.

Zamenika predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović, objasnio je deci da je Odbor telo unutar skupštine koje se bavi pitanjem Srba u regionu.
Vujadinović je deci rekao da se od njih očekuje da budu prvenstveno dobri đaci i dobri sportisti i da tamo gde žive u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime i prezime i poštuju državu u kojoj žive, prenosi Tanjug.
"Ali da se nikada ne stidite da kažete da ste ono što jeste, pripadnici srpskog naroda, ali verujem i od vas mnogi državljani ove države", istakao je Vujadinović.
Prema njegovim rečima, ono što određuje identitet jednog naroda u 21. veku jeste državljanstvo.
"Jako je bitno kada se vratite vašim kućama da prenesete roditeljima da u skladu sa zakonima u zemlji u kojoj živite uzmete srpsko državljanstvo i jednom zauvek stavite tačku na to šta ste i kojem narodu pripadate", zaključio je Vujadinović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala