- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

NIS: Primenjena nova tehnologija koja skraćuje vreme izrade naftnih bušotina /foto/

Pratite nas
Primena nove tehnologija (ECO digitalne platforme) u procesu monitoringa i kontrole izrade bušotina omogućava potpunu automatizaciju procesa daljinskog praćenja i kontrole izrade bušotina i skratiće vreme iskopavanja za oko pet odsto, saopštila je kompanija NIS.
Iz NIS-a navode da nastavljaju sa sprovođenjem procesa digitalne transformacije u svim oblastima poslovanja, a da ta digitalna platforma daje punu kontrolu nad procesom izrade bušotine.
„To omogućava primenu mera optimizacije procesa bušenja. Konkretno, primenjene mere optimizacije rezultirale su skraćenjem vremena izrade bušotine za oko pet odsto, a sve bušotine su završene uspešno“, ističu iz kompanije.
Direktor Departmana za bušenje i bušotinske radove Uroš Kokotović smatra da je ova digitalna platforma donela je potpuno nov pristup i promenu koncepta monitoringa procesa izrade bušotine.
„Sistem prediktivne analitike praćen ‘smart alarm’ sistemom je ono što pravi ključnu razliku u odnosu na konvencionalni pristup kontrole bušenja. Osim toga, ovaj softver omogućava bržu i pouzdaniju analizu, pri čemu je prostor za ljudsku grešku znatno smanjen. Generalno, proces rada je bitno pojednostavljen, a manuelni pristup analitici zamenjen je automatskim“, naveo je on.
NIS je proces digitalizacije i automatizacije izrade bušotina započeo još 2019. godine realizacijom projekta „Online Drilling“, a sada je postojeći sistem monitoringa unapređen implementacijom ECO digitalne platforme.
Ovaj projekat kompanije NIS biće predstavljen na forumu u Abud Dabiju koji će biti održan od 2. do 5. oktobra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala