- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

INFOGRAFIKA Afrika pred velikim ratom: Ko napada, a ko brani Niger

Pratite nas
Pobunjenici u Nigeru su 26. jula objavili da smenjuju Muhameda Bazuma sa mesta predsednika zemlje, zatvaraju granice, uvode policijski čas, suspenduju ustav i zabranjuju političko delovanja partija. Oni su 28. jula saopštili da je šef države postao general Abduraman Tijani. Tokom puča on je predvodio predsedničku gardu, čije su jedinice pritvorile i nastavljaju da drže Bazuma.
Lideri većine zapadnih zemalja i regionalna organizacija Ekonomska zajednica zapadnoafričkih država (EKOVAS) osudili su puč. Pri tome EKOVAS je naveo da bi mogao da pribegne vojnoj intervenciji u Nigeru, ali samo kao poslednje sredstvo.
Moskva smatra da je važno sprečiti degradaciju situacije u Nigeru. „Prilikom traženja načina za rešavanje konflikta u Nigeru, nastavljamo da polazimo od principa: afrički problemi – afričko rešenje. Nadamo se da će biti uloženi napori preko Afričke unije i podregionalnih organizacija“, naglasila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Pogledajte u infografici Sputnjika ko od susednih država postao saveznik pobunjenika u Nigeru i ko želi da svrgnutog predsednika vrati na vlast.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala