- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Muškarac koji je pretio Bajdenu na internetu ubijen tokom racije FBI

© AP Photo / Andrew HarnikDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Džozef Bajden
Pratite nas
Muškarac iz Jute ubijen je tokom racije FBI-ja u sredu rano ujutro, potvrdio je FBI za američke medije. Upad je bio u vezi sa istragom o navodnim pretnjama predsedniku Džozefu Bajdenu i drugima, rekli su zvaničnici upućeni u slučaj.
Jedan od zvaničnika je rekao da je istraga počela u aprilu. Pored pretećih postova, muškarac pod istragom je na internetu sugerisao da planira da preduzme i konkretne korake.
„Pretnje su ocenjene kao „verodostojne“, rekao je zvaničnik.
FBI je saopštio da je je tokom racije došlo do pucnjave oko 6:15 ujutro. po lokalnom vremenu dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i izvršepretres u jednoj rezidenciji u Provu.
„FBI ozbiljno shvata sve incidente pucnjave u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom FBI inspekcijskog odeljenja. Pošto je ovo stvar koja je u toku, nemamo više detalja za obelodanjivanje“, navodi se u saopštenju FBI.
Preminuli osumnjičeni je K. R., navelo je više izvora za ABC njuz.
Tužba protiv njega uključuje brojne objave na društvenim mrežama za koje se veruje da ih je K.R. objavio preteći da će ubiti Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsednika Donalda Trampa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala