Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva razgovarala sa Pičom, prenela šta je uslov za nastavak procesa normalizacije sa Prištinom

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆPredsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Vilijamom Pičom
Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Vilijamom Pičom - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Uslov za nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine je ispunjavanje prethodno dogovorenih obaveza, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić na sastanku sa specijalnim britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.
Brnabićeva je navela da je to jedini način za prevazilaženje otvorenih pitanja i postizanje uzajamno prihvatljivog rešenja i istakla da očuvanje mira i stabilnosti predstavlja osnovni prioritet Beograda.
Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, Brnabićeva i Pič su razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa i situaciji u regionu.
Ana Brnabić je izrazila opredeljenost Srbije za nastavak jačanja saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom i istakla značaj ekonomske saradnje.
Ona je navela da je trgovina usluga tokom 2022. godine prevazišla milijardu i 300 miliona evra ukupne vrednosti i ukazala na važnost produbljivanja saradnje u oblastima obrazovanja, kulture, nauke, IT sektora i energetike za bilateralne odnose.
Brnabićeva je istakla da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije na čemu intenzivno radi.
Stjuart Pič je izrazio opredeljenje Ujedinjenog Kraljevstva za očuvanje mira i napretka regiona, kao i da London podržava Berlinski proces i sve druge inicijative koje doprinose unapređenju konkretne saradnje u regionu.
Sastanku je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog kraljevstva u Beogradu Edvard Ferguson, dodaje se u saopštenju.

Pogledajte našu emisiju:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala