- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić o žrebu: Cilj je jasan,ali neće biti lako

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Posle održanog žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci prvi komentar imao je Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, koji smatra da Orlovima neće biti lako, ali da cilj ostaje isti, a to je plasman na Evrobasket.
„U ovom trenutku je pre svega pažnja i koncentracija na ovo što nas očekuje, Svetsko prvenstvo, ali ciljevi su jasni, kvalifikovati se za Evropsko prvenstvo. To neće biti jednostavno, kao što se pokazalo i ranije“, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić nakon žreba kvalifikacija za Eurobasket 2025.
Srbija će igrati u G grupi sa Finskom, Gruzijom i Danskom. Otežavajuća okolnost za Orlove biće to što iz njihove grupe na Evrobasket idu dve najbolje selekcije jer Finska kao domaćin popunjava jedno mesto. Iz grupa u kojima nema domaćina na šampionat će se plasirati po tri najbolje ekipe.
„Imamo dva protivnika koji su učesnici Svetskog prvenstva, Gruzija i Finska, ekipe koje su od svih novih zemalja, koje nisu proglašene od javnosti za favorite, međutim, ekipe kompletne, uvek igraju svi zajedno, tako da vrlo je rano govoriti o našim šansama. Ne zna se sa kojom ekipom ćemo nastupiti, to je februar mesec. Treba biti pažljiv, pripremati se za svakog protivnika. Još ne znamo ko su naši prvi protivnici. Razmišljaćemo o tome kad dođe vreme“, istakao je Pešić, a preneo KSS.
Kvalifikacije za EP 2025. biće odigrane u tri prozora - od 19. do 27. februara 2024, od 18. do 26. novembra 2024. i od 17. do 25. februara 2025. godine.
Evrobasket održava se 2025. godine u Letoniji, Poljskoj, Finskoj i na Kipru.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
 Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Zvanično: Zvezda ne igra ABA Superkup!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala