- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Medved napravio zbrku na aerodromu u Dubaiju: Let kasnio, naređena istraga /video/

CC0 / Pixabay / Medved u kavezu
Medved u kavezu - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Irački premijer Muhamed Šija el Sudani naredio je istragu incidenta koji se u petak dogodio na aerodromu u Dubaiju. Medved je tog dana pobegao iz sanduka u teretnom prostoru aviona „Irak ervejza“ koji je čekao poletanje.
Let je odložen jer su vlasti poslale tim da uspava životinju i skloni je iz aviona.
Video-isečak koji je kružio društvenim mrežama pokazuje kako se kapetan aviona izvinjava putnicima zbog kašnjenja u poletanju.
Međunarodni aerodrom u Dubaiju, najprometniji na svetu za međunarodna putovanja, odbio je da komentariše događaj, piše „Skaj njuz“.
Ime i vrsta medveda nisu objavljeni. Držanje životinja grabljivica kao kućnih ljubimaca u Iraku, naročito u glavnom gradu Bagdadu, postalo je popularno među bogatima. Zato vlast pokušava da sprovede zakonske odredbe koje se odnose na zaštitu divljih životinja.
Bagdadska policija već je ranije pozvala građane da prijave ovakve slučajeve kako bi pomogli vlastima u sprečavanju toga da životinje budu puštene na gradske ulice ili da završe kao egzotična jela u restoranima.
Iako to nije čest problem u vazdušnom saobraćaju, ovo nije prvi put da je medved izazvao kašnjenja na jednom aerodromu. Divlji smeđi medved je 2021. godine prekinuo letove u gradu u severnom Japanu i povredio četiri osobe pre nego što su ga vlasti ubile.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala