- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Orlovi odleteli za Atinu: Srbija i Pešić bez još četvorice

© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Akropolis kup, a selektor Svetislav Pešić poveo je put Grčke 14 košarkaša, dok su četvorica njih ostali u Beogradu.
Očekivano na spisku putnika nije bilo košarkaša Partizana Alena Smailagića i Uroša Trifunovića, kao ni Dušana Beslaća, dok je Nikola Topić, mlada nada srpske košarke i Crvene zvezde, koji će naredne sezone igrati na pozajmici u Megi, dobio nešto duži odmor zbog obaveza koje je imao sa reprezentacijom Srbije do 18 godina, gde se okitio zlatom.
Selektor Svetislav Pešić će posle prijateljskih provera sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom koje su odigrane iza „zatvorenih vrata“, na raspolaganju imati 14 košarkaša.
Na put u Atinu krenuli su: Aleksa Avramović, kapiten Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Boriša Simanić.
Orlovi prvi meč igraju u utorak protiv domaćina Grčke u OAKA areni od 18 sati, dok je dvoboj sa Italijom zakazan za sredu od 18 časova i 45 minuta.
Po završetku Akropolis kupa košarkaše Srbije očekuje meč u Beogradskoj areni protiv selekcije Portorika 16. avgusta, što će ujedno biti oproštaj od domaćih navijača pred put na Mundobasket koji počinje 25 avgusta i trajaće do 10. septembra. Pre toga će Srbija s Kinom u Kini odigrati prijateljski meč 20. avgusta.
Orlovi prvi meč na Svetskom prvenstvu igraju protiv Kine, koju sa klupe vodi legenda srpske i jugoslovenske košarke Aleksandar Sale Đorđević, dok se u Grupi B u Manili nalaze još Južni Sudan i Portoriko.
Brazilski fudbaler Hulk - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Godine mu ništa ne mogu: Hulkova „raketa“ sa 40 metara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala