- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

SAD: Ne pregovaramo sa Moskvom o miru u Ukrajini; Zaharova: Laž je da smo odbili dijalog

© Flickr / Tom ArthurZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Trenutno se ne vode nikakvi pregovori sa Rusijom o mirnom rešavanju ukrajinskog sukoba, jer Moskva nije pokazala interesovanje za njih, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

„Hteo bih da objasnim ko će predvoditi pregovore za koje sada nije trenutak. Nikakvih mirovnih pregovora sa Rusijom sada nema, jer je Moskva odbila da učestvuje u smislenom dijalogu o miru“, rekao je Miler tokom brifinga.

On je dodao da je Vašington spreman da odigra „svaku moguću konstruktivnu ulogu“ kako bi podržao Kijev u kontekstu budućeg dijaloga o regulisanju situacije.
„Mi ćemo takođe pozdraviti konstruktivan doprinos druge strane u ovom procesu“, istakao je portparol.

Zaharova: Opet nas optužuju

Saopštenje Stejt departmenta da je Rusija, navodno, odbila dijalog o Ukrajini, je laž, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući Milerovu izjavu.

„Kakvi lažovi! Odlično znaju da su sami rekli (ukrajinskom predsedniku Vladimiru) Zelenskom da odloži pregovore u aprilu 2022. godine, sami su inicirali da kijevski režim zabrani mirovne pregovore sa Rusijom u septembru 2022. godine, sami su javno više puta rekli da nije vreme za pregovore, ali svejedno, ipak krive Rusiju“, istakla je Zaharova.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije za „RT Arabik“ da Rusija ima političku volju i spremnost za dijalog sa Kijevom, ali za to nema osnova.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je da pregovori između Moskve i Kijeva nisu mogući dok se ruska vojska nalazi na teritoriji Ukrajine.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: Rano je za pregovore, treba ispuniti tri uslova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala