- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Prve dve epizode serije „Tunel“ na Dunav film festu u Smederevu

© Foto : Sputnjiku ustupio Zilion filmPrve dve epizode serije „Tunel“ na Dunav film festu u Smederevu
Prve dve epizode serije „Tunel“ na Dunav film festu u Smederevu - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog biće premijerno prikazane 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa festivala „Dunav film fest“.
„Tunel je vrlo napet policijski, psiho-triler od dvanaest epizoda pisanih na osnovu policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koje smo obradili kroz seriju. Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina“, rekao je reditelj Petar Ristovski, poznat po seriji i filmu „Kralj Petar Prvi“.
Priča serije, prema njegovim rečima,prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu:
„Gledaoci će imati priliku da vide jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese, jedinicu koja počinioca spašava iz bezizlazne situacije, kada mu je svest do te mere sužena da ne zna kuda i kako dalje, koji se nalazi u mračnom tunelu svog uma iz koga ne može da izađe“.
© Foto : Zilion filmLazar Ristovski u seriji "Tunel"
Lazar Ristovski u seriji Tunel - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Lazar Ristovski u seriji "Tunel"
Uloge tumače Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović.
Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i scenarista Vladimir Ćosić, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimograf Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.
Šesto izdanje „Dunav film festa“ biće održano od 22. do 27. avgusta u Smederevu, a na programu će biti 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine.
Miloš Biković na promociji nove sezone serije Južni vetar: Na granici - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
KULTURA
Miloš Biković: Sa „Južnim vetrom“ dostižemo nove nivoe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala