- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luda atmosfera odvela miljenika Grobara iz Partizana – ugrožen mu nastup na SP

© Sputnik / Lola ĐorđevićMatijas Lesor
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Francuski reprezentativac Matijas Lesor koji se trenutno oporavlja od povrede zbog koje bi mogao da propusti Mundobasket, otkrio je za grčke medije šta je presudilo da napusti Partizan i potpiše ugovor sa Panatinaikosom.
Dve sezone proveo je snažni centar u redovima crno-belih i ekspresno je ušao u srca Grobara. Praktično je postala praksa da nakon utakmica u Evroligi u njegovim rukama završi megafon, posle čega je on bio najbučniji u pevanju navijačkih pesama.
Ipak, po završetku sezone 2022/23. Lesor je odlučio da napusti Partizan i dogovorio je saradnju sa Panatinaikosom.
„Bilo je komplikovano, nisam hteo da napustim Partizan, ali činjenica da sam otišao u Panatinaikos koji je tim sa sličnim ciljevima i uvek gleda da bude na vrhu Evrolige, pa me je motivisao i uz to potpisao druge vrhunske igrače. Znam da i u Atini može da bude luda atmosfera, tako da jedva čekam da vidim OAKA arenu, kao što je to bio slučaj dok sam igrao u Partizanu“, izjavio je bivši centar Partizana.
Kada je u pitanju Mundobasket i Lesorovo učešće sa Francuskom, grčki novinar Jorgos Zakas koji radi za SDNA, otkrio je da Matijasa očekuje dvonedeljna pauza što bi u velikoj meri moglo da poremeti planove selektora Vensana Kolea i natera ga da posegne za alternativnim rešenjem.
Ništa još nije zvanično, čeka se potvrda Francuza, dok Lesor gaji nadu da bi moglo sve da se završi kako treba.
„Nisam ozbiljnije povređen i zaista želim da igram na Mundobasketu, To je kratak turnir, rokovi su kratki i zbog toga je sve dodatno teže. Učestvujem sa ekipom u video analizama, dok sam tokom treninga na rehabilitaciji. Svi kažu da sam dosta napredovao i samim tim se moja uloga promenila. Strpljenje, učenje igre, iskustvo, mirniji sam“, zaključio je Matijas Lesor, doskorašnji miljenik Grobara.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
SPORT
Brat Kevina Pantera nastavlja karijeru u Bosni i Hercegovini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala