- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Devojka se porodila u toaletu Autobuske stanice u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na ulici
Vozilo Hitne pomoći na ulici - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2023
Pratite nas
Osamnaestogodišnja devojka porodila se u toaletu na dolaznom peronu Autobuske stanice u Beogradu. Ona je dobro kao i njen novorođeni dečak.
Kako javlja RTS, osamnaestogodišnjoj devojci termin za porođaj bio je krajem avgusta. Ona se sa majkom i starijim detetom vraćala u Prokuplje, i ništa ne sluteći, otišla je do toaleta na autobuskoj stanici gde se sama porodila. Hitna pomoć je poziv dobila u 13 sati i četiri minuta.
„U pitanju je najviši stepen hitnosti, za nekoliko minuta smo se našli na licu mesta. U pitanju je glavna Autobuska stanica, odlazni peroni. Dobili smo poziv koji je glasio da se devojka porodila u toaletu. Kada smo stigli, zatekli smo gospođicu sa malom bebom, u pitanju je muška beba koja je bila svesna i disala je. Porođaj je protekao uredno, mi smo zbrinuli i majku i bebu i odveli smo ih u Narodni front“, izjavila je doktorka Milica Minja Tomić iz Hitne pomoći.
Ovaj dan upamtiće i ekipa Hitne pomoći koja ranije nije imala sličan slučaj.
„Mojoj ekipi je ovo prvi slučaj ovakvog tipa, tako da je ovo jedna lepa vest za nas. I dalje je tu adrenalin, i dalje nas nije pustilo, ali ono što je najbitinije jeste da se sve dobro završilo tako da je naš posao obavljen onako kako treba“, naglasila je doktorka Tomić.
Prema poslednjim informacijama, mama i beba su dobro i za koji dan bi trebalo da budu pušteni kući iz klinike „Narodni front“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala