- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolan poraz Srpkinja u polufinalu

© Foto : FIBASrbija Letonija Evropsko prvenstvo u20
Srbija Letonija Evropsko prvenstvo u20 - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Pratite nas
Mlade košarkašice Srbije poražene su u polufinalu Evropskog prvenstva do 20 godina od domaćina Letonije rezultatom 56:53 (13:24, 15:10, 15:13, 13:6).
Srpske košarkašice imale su teži zadatak nego u prethodnim utakmicama jer su košarkašice Letonije igrale odlično i sve vreme uspevale da pariraju srpskom timu
Tokom prve deonice Srpkinje su bile ubedljive, ali su ih Letonke dobrom odbranom zaustavile i daleko bolje otvorile drugu četvrtinu.
Posle poluvremena Letonke su ostale u ritmu, a srpske košarkašice nisu sačuvale prednost. Nikako Srbija nije mogla da koša, a onda je dva minuta do kraja Anđela Marojević pogodila pod faulom i potom dala koš za izjednačenje.
Vratile su mlade srpske košarkašice prednost i sačuvale su je do kraja deonice.
U poslednjih deset minuta obe ekipe poenterski su bile slabe, ali na dva minuta do kraja Letonija je ponovo preokrenula i stigla do prednosti. Na minut do kraja Anđela Matić pogađa trojku u stiže do izjednačenja, ali odmah je uzvratila nezaustavljiva Jasa.
Jasa je ujedno bila i najefikasnija na meču sa 19 poena, dok se u srpskom timu najviše istakla Nevena Rosić sa 14 poena.
Prokockale su mlade Srpkinje dva napada i tako poslale Letoniju u finale gde će se za trofej boriti protiv Francuske. Naše mlade dame za bronzu igraće protiv selekcije Španije.
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Mundobasket 2023
Konačno – ovako izgleda „nova“ Srbija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala