- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac ima novu „genijalnu“ ideju za dalje uništavanje Romanovog kluba

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONTod Beli
Tod Beli - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Amerikanac Tod Beli, koji je igrom slučaja, odnosno političkom odlukom, dobio priliku da bude vlasnik jednog gigantskog fudbalskog kluba kakav je Čelsi, namerava da proda deo vlasništva kako bi prikupio novac za dalje besomučno trošenje bez rezultata.
Konzorcijum koje se nalazi u vlasništvu američkog biznismena potrošio je više od 750 miliona dolara na transfere igrača prošle sezone da bi izgradio pobednički tim koji, ne samo da nije osvojio ništa, nego je završio na 12. mestu u Premijer ligi, što je najniži plasman u poslednjih 29 godina.
Takođe, „londonski plavci” nisu uspeli da se plasiraju ni u jedno evropsko takmičenje, što je dodatno uticalo na njihov loš budžet.
Beli sada namerava da prikupi oko 500 miliona dolara novih investicija u zamenu za odgovarajući udeo u klubu, navodi izvor.
Čelsi je protekle dve decenije promenio nekoliko vlasnika, od 2003. godine klub sa „Stamford Bridža” bio je u vlasništvu biznismena Romana Abramoviča i u njegovo vreme Čelsi je doživeo najveće uspehe u istoriji.
Nažalost, Abramovič je bio primoran da kao ruski državljanin, prema političkim odlukama engleskih vlasti, prepusti vlasništvo i dozvoli gotovo nacionalizaciju kluba koji je potom stavljen na prodaju.
Krajem maja 2022. godine klub je kupio Beli i krenuo da troši nenormalne sume novca na pojačanja bez ikakvog smisla i vizije, a kako stvari stoje, sa time će se i nastaviti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala