- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Afrika bira svoje partnere, konkurencija je velika – spremni smo za takmičenje

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Brojne države su prilično ljubomorne na put unapređivanja odnosa Rusije i afričkih zemalja, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, jasno je da je afrički kontinent jedan od svetskih kontinenata koji se najviše razvija i ima netkriveni potencijal.
Peskov je dodao i da Afrika traži sebi partnere, ali da to ne znači da će Afrikanci biti orijentisani samo na Rusiju.

„Mnoge zemlje se takmiče u svojim pristupima ovom regionu i, naravno, brojne države su prilično ljubomorne na put unapređenja odnosa Moskve i afričkih zemalja. Ovo je uobičajen proces, to je takmičenje. Da bismo prošli takmičenje, moramo dobro da radimo, to podrazumeva veliku odgovornost i veliki trud “, objasnio je Peskov.

Portparol je naglasio da rezultati Samita Rusija-Afrika koji je održan u Sankt Peterburgu od 27-28. jula pokazuje da je Rusija spremna na taj trud.
Šta Rusija može da ponudi Africi i zašto „crni kontinent“ postaje sve značajniji akter u globalnoj politici poslušajte u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ u kojoj govore profesor FPN dr Časlav Koprivica i novinar, nekadašnji dopisnik srpskih medija iz Afrike, Dragan Milosavljević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala