- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nevreme u Srbiju stiže večeras: Prvi na udaru su ovi delovi zemlje, oglasio se i MUP

© AP Photo / Charles Rex ArbogastNevreme
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se tokom večeri na zapadu Srema i u Bačkoj očekuje mestimično kiša sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom.
Ovo će biti nastavak talasa koji je počeo u Sloveniji, ide ka Hrvatskoj, a u Srbiji će svoj vrhunac dostići u subotu.
RHMZ je ranije danas objavio upozorenje da se večeras na severu i zapadu očekuje lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom i gradom, a sutra u celoj zemlji veoma nestabilno s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, ponegde i gradom, naročito po podne i uveče, kada se očekuje od 20 do 40 mm lokalno i do 70 mm padavina.
Temperatura će biti u padu - sutra za oko 5 do 8 stepeni i u većini mesta kretaće se od 25 do 32 stepena, osim na jugu i istoku, gde će i dalje biti veoma toplo, do 35 stepeni, a u nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dodaje RHMZ.

MUP naložio lokalnim samoupravama preduzimanje mera protiv nepogoda

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.
Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera gradonačelnicima, predsednicima opština, kao i načelnicima upravnih okruga, u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.
U jugoistočnoj Srbiji i na KiM na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, dok je u ostalom delu zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.
Vojska objavila snimke poplavljenih područja  - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
MULTIMEDIJA
Dramatični prizori iz Slovenije: Vojska objavila snimke poplavljenih područja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala