- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bugarska politika – srpskog majstora zamenili samoproglašenim „El Maestrom“ i otišli pravo u propast

© AFP 2023 / JAN KARE NESSNestor El Maestro
Nestor El Maestro - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2023
Pratite nas
Više stotina navijača CSKA iz Sofije uzalud je putovalo u Rumuniju na revanš meč kvalifikacija za Ligu konferencije kako bi pratili svoj klub protiv ekipe Sepsi. CSKA je ispao, a uprava je potvrdila svoj dilentantizam jer je po otpuštanju Saše Ilića angažovala čuvenog Nestora El Maestra.
Posle poraza u prvoj rundi rezultatom 2:0 na domaćem terenu, uprava CSKA je smenila Ilića, legendarnog srpskog fudbalera koji je kao trener odlično vodio bugarski klub.
Ali, jedan poraz je bio dovoljan da mu bude uručen otkaz i da stvar bude još gora, uprava kluba je odlučila da ga zameni Nestorom El Maestrom, iza koga stoji veoma čudna priča.
Naime, 40-godišnji rođeni Beograđanin nekada se prezivao Jevtić, ali je potom, zajedno sa bratom Nikonom, svojevremeno velikim talentom, postao El Maestro.
Uzalud, godinama je pokušavao da se ostvari kao trener, ali je srljao iz propasti u propast.
Poslednja u nizu se dogodila na debitantskom povratku u sofijski CSKA, poražen je na gostovanju u Rumuniji sa ubedljivih 4:0 i time okončao nade tog kluba da će zaigrati u evropskom takmičenju.
A pred upravom CSKA je veliko pitanje, da li je pravog majstora fudbala, jednog Sašu Ilića, trebalo zameniti samoproglašenim "El Maestrom"?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala