- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi šamar srpskom fudbalu ovog leta – Vojvodina ispala

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIŽVojvodina - APOEL, Liga konferencija
Vojvodina - APOEL, Liga konferencija - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Vojvodine završili su ovogodišnju evropsku odiseju već na prvom koraku. Novosađani su poraženi sa 2:1 od strane kiparskog APOEL-a u revanšu kvalifikacija za Ligu konferencija i ukupnim porazom od 4:2 oprostili su se od međunarodne scene.
Debakl u sezoni kupanja, biće sećanje na ovogodišnje izdanje Novosađana na međunarodnoj sceni. Naletili su na bolju i iskusniju ekipu koja je na vreme postigla vodeći gol i potom sačuvala stečenu prednost.
U jeku napada Novosađana, APOEL je poveo. Igrao se 27. minut kada je Čebake sjajno prošao po levoj strani, uputio povratnu loptu na koju je naleteo Kingsli Sarfo i sa ivice šensaesterca preciznim udarcem u „malu mrežu“ matirao nemoćnog Carevića.
Samo dva minuta kasnije kolosalnu šansu za Vojvodinu imao je kapiten Novosađana Čumić. On je nakon velike greške štopera gostiju Krespa, izašao sam ispred golmana Beleca, ali je slovenački čuvar mreže nogom zaustavio taj udarac.
Vojvodina je nastavila sa napadima i to joj se isplatilo u 37. minutu. Čumić je sjajnim driblinzima izborio prostor za centaršut po zemlji, lopta je stigla do Dejana Zukića, koji je pogodio za izjednačenje i oduševljenje na Karađorđu.
Mogla je Vojvodina do potpunog preokreta samo dva minuta kasnije. Udarac je sa velike udaljenosti oprobao štoper domaćih Crnomarković, a golman gostiju Belec krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.
I u nastavku je Vojvodina imala više od igre, ali je bila nedorečena u napadu gde nije stvorila previše prilika.
Iskusni gosti su sačekali svoju šansu i 73. minut kada je igrač domaćih Traore neoprezno zahvatio loptu rukom, a glavni sudija pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Efrem koji je tako izbacio iz Evrope prvi srpski klub ovog leta.
Na već oštećeni koeficijent prethodnih nedelja, ovo je još jedan udarac, teško da ćemo sačuvati ovako dobru poziciju koju smo imali do sada.
Oskar Oskarson - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Samo je njegov stari znao, ali u ovakav scenario nije mogao da poveruje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala